LOGOPEDIEPRAKTIJKEN IN BODEGRAVEN Lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF)


Tijdens de corona-crisis vindt de logopedische behandeling in beide praktijken plaats via tele-logopedie. De behandeling wordt hierbij gedaan via videobellen. In het begin is dat even wennen, maar in de praktijk blijkt dat prima te werken. Er worden oefeningen gedaan, er wordt informatie gegeven en ook huiswerk gegeven om thuis te doen. Eigenlijk net als anders, maar dan "op afstand".

De logopedische behandeling via videobellen wordt op dezelfde manier vergoed als de behandeling in de logopedische praktijk. Ook voor nieuwe aanmeldingen hebben de zorgverzekeraars inmiddels de voorwaarden aangepast, zodat deze ook kunnen starten zonder de voorheen verplichting eerste "face-to-face" behandeling.

Het is onduidelijk hoe de situatie rondom het corona-virus zich zal gaan ontwikkelen en hoelang de behandeling via videobellen wordt aangeboden. Vanzelfsprekend is er geen verplichting om de behandeling op deze manier te beginnen of voort te zetten.

We hopen op deze manier mee te werken aan de beperking van de verspreiding van het corona-virus en daarnaast de voortgang van de logopedische behandeling van uzelf of uw kind te borgen.

Wij hopen op uw begrip voor bovenstaande. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Terug naar beginpagina